VERMANING!

Mooie trefavond afgelopen dinsdag bij NSE. Het ging ouderwets, degelijk christelijk, orthodox doordacht, enzo, over "vermaning". Een belangrijk onderwerp!

Was een goed verhaal. Theoretisch degelijk onderbouwd. Hoe vermaning, elkaar aanmoedigen en aanspreken, een plaats moet hebben tussen christenen onderling. Wauw.

Vuistregels daarbij: vermaning vind altijd plaats binnen een geloofsgemeenschap, de Heilige Geest heeft daar een rol in en het gaat meer om elkaar bemoedigen het goede te doen dan elkaar afkraken als dat niet het geval is.

Af en toe werd er nog iets verhaald over mooie zondagschooljuffen in nunspeet, dat je vrienden het snelste kwijtraakt door iets over hun kinderen te zeggen. Alsook een korte uitleg over piropedofilatelie. De sport om kinder postzegels te verbranden. Daar zijn overigens niet veel verenigingen voor.

Goed. Vermaning is dus belangrijk en hoort thuis binnen een geloofsgemeenschap.

Tijd voor de borrel. Eindelijk.

Het hele praatje vergeten, wat alcohol achteroverslaan en roddelen.

Ja, vermaning is belangrijk. Goed dat we dat geleerd hebben bij NSE.

 

(ehm, met roddelen bedoel ik natuurlijk "gebedspuntjes uitwisselen")

Over Dinand Mentink

Moeilijk raar. Bebaarde hoeddrager. Orthodox caffeïnist. Godvrezende Nar. Stookt graag. Masterstudent Financial Engineering and Management, ondernemer, ontwerpt en bouwt sites. Hou van schrijven en cabaret. Passie voor ontwikkelingswerk, microkrediet, fairtrade, geloof, ontwerpen, gadgets en techniek. Compulsief koffie drinker.
Meer over mij - Contact | Connect via: Twitter | Facebook | Google+ | LinkedIn | RSS

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA

Deze vraag is om te testen of u een mens bent, om te voorkomen dat mijn site vol komt te staan met automatisch verstuurde spam.

Volg me op twitterDinand Mentink FacebookGoogle+ profielLinkedIn profielVolg deze site via een RSS feed